Rasthaber – Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, bazı ülkelerin Siyonist rejimle uzlaşmasını kınarken, ABD’nin bu süreçteki rolünü vurguladı.
Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdülaziz bin Habtur, bazı ülkelerin Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirmedeki acelesini eleştirdi.
Abdülaziz bin Habtur el-Mesire kanalına şunları söyledi: ‘İlişkilerin normalleşmesi, bazı ülkelerin Beyaz Saray’dan atılan bir tweet ile hareket ettiğini gösterdi. Bazı ülkelerin, yenilmiş kişiler için topraklara ve kutsallara (Filistin) ihanet etme konusundaki acelesinden dolayı kamuoyu şaşkındır.’
Bin Habtur, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini şiddetle kınadı ve Filistin meselesi karşısındaki duruşun istikrarını vurguladı.
Bahreyn’den sonra BAE ve Sudan, şimdiye kadar Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştiren son ülkelerdir. ABD de Rabat’ın hareketine karşılık olarak Fas’ın Batı Sahra’ya hakimiyetini resmi olarak tanıdı.
Ancak BM Genel Sekreteri Antonio Guterres bu eyleme tepki göstererek, BM kararlarının tek bir ülkeyi değil, Fas yönetiminin görevini belirlediğini söyledi.
