Irakçi: İran ABD ile Müzakerelere de Çatışmaya da Hazır

İran Dışişleri Bakanı Irakçi, Tahran’ın ABD ile hem müzakerelere hem de yeni bir askeri çatışmaya hazır olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, Amerikan NBC televizyonuna verdiği demeçte İran’ın ABD ile hem müzakerelere hem de yeni bir askeri çatışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Irakçi, ABD’nin saldırganlığına yeniden başlaması halinde yaşanacak yeni bir askeri çatışmanın da tıpkı öncekiler gibi sonuçsuz kalacağını vurguladı.

İranlı diplomat aynı zamanda, İran’ın çatışmaya diplomatik bir çözüm bulmaya tamamen hazır olduğunun, ancak bunun tek şartının Washington’un İran’ın yedi maddelik planını kabul etmesi olduğunun altını çizdi.

Yeni bir saldırganlık dalgası başlaması durumunda buna tamamen hazırlıklıyız. ‘Kıyamet Günü’ savaşı olsa dahi her türlü saldırganlığa karşı koyabiliriz. Aynı zamanda diplomatik müzakerelere de hazırız. Karar Başkan (Donald) Trump’a aittir.

Irakçi daha önce, İran’ın arabulucular üzerinden Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılmasını öngören yedi günlük bir planı ABD’ye ilettiğini belirtmişti. Trump, İran’ın teklifini reddettiğini duyurmuştu.

Irakçi ise Cumartesi gecesi yaptığı açıklamada, Trump’ın açıklamasına rağmen İran’ın Hürmüz Boğazı’na ilişkin teklifi konusunda ABD’den nihai bir yanıt beklediğini açıklamıştı.

 

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın