Rasthaber – Suudi koalisyonu, Yemen’deki çoğu bölgede yakıt krizi yaşandığı bir durumda, ruhsatları olmasına rağmen durdurduğu 20 petrol gemisinin sahte iddialarla hareket etmesini engellemeye devam ediyor.
Yemen Petrol Şirketi, Suudi-ABD koalisyonunun, gemilerin Birleşmiş Milletler tarafından denetlenmiş ve ruhsatlandırılmış olmasına rağmen, akaryakıt ve yerli gaz taşıyan iki gemi de dahil olmak üzere petrol türevleri taşıyan 20 gemiyi hala gözaltında tuttuğunu söyledi.
El-Mesire’ye göre, ele geçirilen gemiler 203.480 ton benzin ve 197.499 ton dizel taşıyor.
Yemen Petrol Şirketi, gemilere el konulmasının Uluslararası İnsan Hakları Sözleşmesi, Uluslararası İnsan Hakları Yasası ve tüm hukuk ve geleneklerini açıkça ihlal ettiğini belirtti.
Şirket, Suudi koalisyonunun gemilerin el-Hudeyde limanına ulaşmasını engellediğini ve Yemenli sivilleri kuşatmaya devam ettiğini belirtti.
Yemen, 4 aydan fazla bir süredir dayanması zor bir yakıt krizi yaşıyor ve Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin çeşitli yetkilileri bu konuda defalarca uyarıda bulundu.
