Devrim Muhafızları Hürmüz Boğazı’nın Yeniden Açılması Şartını Açıkladı

Devrim Muhafızları Sözcüsü, Hürmüz Boğazı’nın açılmasının ABD’nin İran’ın şartlarını tamamen kabul etmesine ve bölgesel müzakere sürecine müdahale etmekten vazgeçmesine bağlı olduğunu belirterek; “ABD, İran’ın şartlarını kabul ettiği her an Hürmüz Boğazı kesinlikle açılacaktır.” dedi.

Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Muhibbi şunları söyledi: “Gazeteciler Günü’nü tebrik etmekle birlikte Hürmüzgan eyaletinde bulunma sebebim, düşmanla yüzleşmenin en ön saflarında yer alan ve saldırıların hedefinde bulunan bu eyaletteki medya mensuplarının cihatçı çabalarına takdirlerimi sunmaktır.”

Sözlerine şöyle devam etti: “Bu katılım düşmana net bir mesajdır; medyamız bombardıman altında dahi ayaktadır ve düşman onların iradesi karşısında boyun eğmelidir.”

Muhibbi: “Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması, İran İslam Cumhuriyeti’nin özel mekanizma ve şartlarına tabi olup İran ile Umman arasındaki müzakerelerle bir ilgisi yoktur.” dedi.

Devrim Muhafızları Sözcüsü şunları kaydetti: “Hürmüz Boğazı bizim için sadece ekonomik bir su yolu değil, aynı zamanda coğrafi ve stratejik bir güç unsurudur. Hürmüz Boğazı’nın açılması, ABD’nin İran’ın şartlarını tamamen kabul etmesine ve bölgesel müzakere sürecine müdahale etmekten vazgeçmesine bağlıdır; ABD ne zaman İran’ın şartlarını kabul ederse Hürmüz Boğazı kesinlikle açılacaktır.”

 

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın