Amerikalı Senatörlerin Hizbullah’ı Terör Örgütü İlan Etme Çabası

rasthaber

RASTHABER-Amerikalı Senatörler bir bildiri yayımlayarak, Avrupa Birliği’nin Amerika Birleşik Devletleri ile birleşerek Lübnan Hizbullah Hareketi’ni terör örgütü ilan etmesi gerektiğini açıkladı.

Amerikalı senatörler  Jeanne Shahen ve Marco Rubio pazar günü yayımladıkları bildiride, Hizbullah’ın terörist örgütler gibi şiddet içeren eylemler yaptığı iddiasında bulunarak, Birleşmiş Milletler tarafından  kapsamlı bir terör örgütü olarak tanınması gerektiğini ifade etti.

Bildiride ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Biz bu kararla Avrupa Birliği’ndeki dostlarımızdan Amerika ile birleşerek Lübnan Hizbullah Hareketi’nin kapsamlı bir  terör örgütü olarak tanımasını istiyoruz. Birleşmiş Milletler şu ana kadar Hizbullah’ın sadece askeri kanadını terör örgütü olarak ilan etmiştir.” 

 

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın