Yemen Halkı: Filistin'e Destek Cihattır

GİRİŞ: 31.08.2024 09:12      GÜNCELLEME: 31.08.2024 09:12
Rasthaber -  Cuma günü Yemen'in çeşitli bölgelerinde, özellikle Sana'da, Filistin halkı ve direnişi destekleyen geniş katılımlı gösteri yapıldı.

Sana'daki görkemli gösterinin sonunda yayımlanan bildiride, "Gazze ve Mescid-i Aksa'ya destek, sorumluluk ve cihattır" başlığıyla, Filistin halkına olan sarsılmaz güçlü desteklerini vurguladıkları belirtildi.

Bildiride, Siyonistlerin cinayetlerine sessiz kalan ve hatta onlarla işbirliği yapan tüm uzlaşmacılardan duyulan öfke ve nefret ifade edilerek, Siyonist rejimin suçlarına yanıtın kesin olduğu ve sürprizlerin yolda olduğu belirtildi.

Yemen halkı, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşların Gazze'deki soykırım cinayetine karşı sessizliğini kınayarak, bunu insanlık toplumu için kara leke olarak değerlendirdiler.

Bildiride, "Ey Araplar ve ey Müslümanlar, daha neyi bekliyorsunuz? Düşmanınız kutsallıklarınıza hakaret ediyor, Kur'an'ınızı parçalıyor ve yaklaşık 150 bin çocuk, kadın ve mazlum insanınızı öldürüyor veya yaralıyor" denildi.

Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'da bir Yahudi sinagogu inşa etme çabalarına, Arap ve İslam ülkelerinin devam eden sessizliğine dikkat çekilen bildiride, "Uzlaşmacılara ve Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirenlere söylüyoruz, Amerika ve Batı'nın Siyonist rejimi desteklemek için seferber olduğu bir sırada sizin ihanet ve komplolarınıza tanık oluyoruz" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM