Rasthaber – Bedir Tugayları Genel Sekreteri ve Haşdi Şabi komutanlarından Hadi El-Amiri, “Kürtler ile Irak hükümeti arasında görüşmelerin sürdüğünü” söyledi.
El-Amiri, dün El-Alem TV kanalına yaptığı açıklamada; Mesut Barzani'ye bağlı Peşmerge güçlerinin Irak güçleriyle çatışmadan sakınmalarını ve işbirliği yapmalarını istedi.
Kürtlerle görüşmelerin sürdüğünü belirten El-Amiri, Irak güçleri ile Peşmerge güçleri arasında hiç bir şekilde askeri bir çatışmanın olmamasını ümit ettiğini söyledi.
Hadi el-Amiri, Irak güvenlik servislerinin hiç bir şekilde Iraklı Kürt kardeşlerine saldırma gibi bir hedeflerinin olmadığını söyledi ve “Biz yalnızca Peşmerge güçlerinden Neyneva ve Salahaddin sınırlarına çekilmelerini istiyoruz.” dedi.
