Suud’un Lübnan’daki Bahanesi Hizbullah’ın Silahı

rasthaber

Rasthaber – Adil El'Cubeyr, dün Roma'da düzenlenen Akdeniz Diyaloğu  Konferansı'nda, Lübnan'ın kalkınması ve gelişmesi için Hizbullah'ın silahtan arındırılması gerektiğini iddia etti.

Bilindiği gibi Lübnan başbakanı Hariri'nin 4 kasım'da Arabistan ziyaretinde başbakanlıktan istifa ettiğini açıklamasının ardından  Hizbullah hareketi, bu istifanın Arabistan tarafından zor ve baskıyla yaptırıldığı ve Arabistan'ın Lübnan direnişi ve konumunun rolünü değiştirmeye çalıştığını bildirmişti.

Suudi rejimi dışişleri bakanının bu iddiası, Lübnan cumhurbaşkanının son günlerde yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın silahtan arındırılmayacağını zira Hizbullah'ın siyonist İsrail tehdidi karşısında bir güvence ve garanti olduğunu bildirmesinin ardından yapılıyor. 

ajanslar

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın