Rasthaber – Google Filistin'in başkentini ''Doğu Kudüs'' olarak gösterdi.
Trump'ın işgalci İsrail'in başkentini Kudüs olarak kabul ettiğini açıklamasından önce arama motoru Google, işgal rejiminin başkentini Jerusalem/Kudüs olarak göstermişti. Google şimdi de Filistin'in başkentini Doğu Kudüs olarak gösterdi.
İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı da toplantı sonrasında yayımlanan bildiride Filistin'in başkenti olarak Doğu Kudüs'ü kabul etmişti. Bu durum Kudüs'ü ikiye böldüğü gibi, işgal rejimi İsrail'in Kudüs'teki varlığının kabulüne de davetiye çıkarmak oldu.
Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) lideri İsmail Heniyye ise geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında Kudüs'ün bölünmez tek bir Kudüs olduğunu ve doğu-batı ayrımı olmaksızın bir bütün olarak Filistin'in başkenti olduğunu vurgulamıştı.
Arama motoru Google'da işgalci İsrail'in başkenti Kudüs olarak gözükürken, Filistin Devleti'nin başkenti ise Doğu Kudüs olarak gözüküyor.
.png)
