RASTHABER- Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerçekleştirdiği görüşmede, İran İslam Cumhuriyeti’nin teröristlerle mücadeledeki politikasını ve bölgedeki krizin çözümüne dair yardımlarını takdir etti.
İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Hüseyin Emir Abdullahiyan, Beyrut’da Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile görüştü.
Seyyid Hasan Nasrallah, Emir Abdullahiyan ile gerçekleştirdiği görüşmede, “Eğer direniş şehitlerinin İsrail ve terörizm karşısında fedakârlık ve yardım kültürü olmasaydı, güvenlikte olmazdı” şeklinde açıklamada bulundu.
Nasrallah, Siyonist Rejimin kışkırtmaları karşısında uyanıklığın ve ihtiyatın korunması gerektiğini vurgulayarak “Biz Müslümanları bölmeye çalışan kişilerin bütün eylemlerini kınıyoruz” dedi.
Hasan Nasrallah, Suriye ve Irak’taki tekfircilerin eylemlerinin ve İslam ülkelerinde çıkardıkları kargaşanın, Siyonist Rejimin politikasıyla bağlantısı olduğunu ifade etti.
Hizbullah Genel sekreteri ayrıca, “Biz, İran’ın teröristlerle mücadele ve bölgesel krizlerin çözümündeki politikasını takdir ediyoruz.Bölgedeki kriz için askeri çözümler isteyenler, terörizmin yayılmasının asıl faktörüdür” dedi.
Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Sözcüsü Hüseyin Emir Abdullahiyan, Cumartesi günü Beyrut’un Zahiye bölgesinde Şehit Mustafa Bedreddin’in kabrini ziyaret etti.
Abdullahiyan ayrıca, Şehit Bedreddin’in evindeki cenaze töreninde şehidin annesi, eşi, çocukları ve aynı zamanda İmad Muğniye’nin eşiyle de (Şehit Bedreddin’in kız kardeşi) sohbet etti.
